Jämför offerter på att byta proppskåp

Byta ut proppskåpet – hitta lokala elektriker

De gamla proppskåpen fasas ut och nya säkrare elcentraler tar över. Vill du också säga hejdå till proppar och välkomna en trygg elcentral med jordfelsbrytare? Med Elektriker.se kan du jämföra offerter från flera elektriker som arbetar nära dig.

När du ska boka en elektriker som kommer och byter proppskåpet är det viktigt att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och se till att du inte betalar för mycket.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 elfirmor som kan byta proppskåp eller elcentral. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den elektriker du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala elektriker

Alla elfirmor som är anslutna till Elektriker.se är auktoriserade hos Elsäkerhetsverket, så du kan känna dig trygg med att du endast blir kontaktad av seriösa elektriker.

Proppskåp och elcentraler – vad har man dem till?

Elcentral och proppskåp används ibland synonymt, men nuförtiden har proppskåp som faktiskt använder proppar blivit allt mer sällsynta. Den grundläggande funktionen är densamma, fast moderna elcentraler är mer avancerade och betydligt säkrare än gamla proppskåp.

Elcentralen kan liknas vid hjärtat i eldragningen i ditt hem. I moderna elcentraler finns automatsäkringar, som också kallas dvärgbrytare. När en av säkringarna slås ut är det bara att slå tillbaka den, så du slipper köpa proppar som till ett gammalt proppskåp. Nya elcentraler har också en bättre känslighet. Dvärgbrytarna slår ut vid lägre ström än en propp och ger därmed ett bättre skydd.

En viktig funktion i moderna elcentraler är jordfelsbrytaren. Jordning är att strömmen ska ledas bort så att den inte “läcker ut” och blir farlig. En jordfelsbrytare slår alltså av all ström när det sker något jordningsfel. Genom att byta till en elcentral med jordfelsbrytare uppgraderar du säkerheten avsevärt.

En modern elcentral är mindre i storlek och kommer också med nya funktioner. Men det viktigaste är att dagens elcentraler måste följa dagens säkerhetskrav, medan äldre elcentraler kan ha brister som inte påverkas av alla nya regler.

Visa mer