Jämför offerter på att installera eluttag

Installera eluttag – hitta elektriker nära dig

För att installera eluttag behöver du anlita en elektriker. Se till att jämföra flera offerter för att inte behöva betala för mycket.

När du ska välja elektriker är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och hitta ett bra pris.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 elfirmor som kan installera eluttag hos dig. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den elektriker du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala elektriker

Alla elfirmor som är anslutna till Elektriker.se är auktoriserade hos Elsäkerhetsverket, så du kan känna dig trygg med att du endast blir kontaktad av seriösa elektriker.

Får jag installera eluttag själv?

Nej, att installera ett nytt eluttag själv är olagligt.

I vissa fall är det okej att byta ett befintligt eluttag själv. Det gäller om det inte är högre än 16A och du inte byter ut ett ojordat eluttag mot ett jordat. Och självklart ska du känna dig säker på att du vet vad du gör.

Om något däremot skulle gå fel och du inte kan bevisa att installationen är fackmannamässig, kan det bli svårt att få ersättning från ditt försäkringsbolag. I värsta fall drabbas ditt hem av en elbrand och du står utan ersättning från hemförsäkringen. Därför är det viktigt att ta hjälp av auktoriserade elektriker om du är det minsta osäker på hur arbetet ska utföras.