Kundservice och vanliga frågor

Här hittar du svar på dina frågor om den kostnadsfria offert- och jämförelsetjänsten Elektriker.se, samt svar på vanliga frågor om elektriker och elfirmor.

Allmänt


Hur fungerar Elektriker.se?

Elektriker.se är en offert- och jämförelsetjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre intresserade elektriker nära dig. Genom att jämföra offerter från flera elektriker säkerställer du att du inte betalar för mycket. Elektrikerna vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund och ger dig därför sina bästa erbjudanden.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de elektriker som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Elektriker.se betalar oss en summa för att komma i kontakt med dig. Varken vi eller elektrikerna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns. Läs mer om hur Elektriker.se behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Kostar det något att använda Elektriker.se?

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda Elektriker.se. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid – och de minuterna kan spara dig mycket pengar. Genom att jämföra flera elektriker säkerställer du att ditt val blir så bra som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Elektrikerna betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera med varandra om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra offerter.

Vilka står bakom Elektriker.se?

Elektriker.se drivs av företaget Nettbureau – en av Skandinaviens ledande producenter av jämförelse- och offerttjänster. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och driva dessa tjänster. Utöver att hitta rätt elektriker har vi genom åren även hjälpt tusentals människor med att hitta bland annat rätt elavtal, rörmokare, bredband, husleverantör, värmepump och flyttfirma.

Elektriker.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon elfirma eller branschorganisation.

Läs mer: Om Elektriker.se


Din förfrågan på Elektriker.se


Varför har jag bara matchat med en elektriker? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera elektriker (dock maximalt 3 stycken). Ibland blir det inte så och det beror på flera samverkande faktorer, till exempel var du bor och vilken typ av arbete du behöver hjälp med. På vissa platser i Sverige saknar vi aktiva elektriker. På andra platser finns för närvarande bara en aktiv elfirma.

Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler företag ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor. Då kan fler elektriker ha tillkommit.

Varför får jag besked om att inga elektriker kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga elektriker som kan matcha dina behov. Det beror på att vi just då inte har täckning där du bor eller för den typ av elektrikertjänst du är ute efter.

Vi utvecklar ständigt Elektriker.se och nya elektriker ansluter sig regelbundet, så försök gärna igen efter några veckor.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att elektriker ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

I vanliga fall kan det ta 1–2 dagar innan du hör något från elektrikerna. Om du inte har blivit kontaktad av någon elektriker efter 3 arbetsdagar kan du mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden kan du mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi elektrikerna. Då får du endast erbjudanden via mejl eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de elektriker som ni har uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka den/dem?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av företagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför flera elektriker.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av specifika företag kan du mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi din förfrågan till dem.

Måste jag använda ett företag genom Elektriker.se om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Elektriker.se.

De offerter du får kommer från seriösa elektriker och elfirmor i ditt närområde, och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra företag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan du väljer vilken elektriker du vill gå vidare med.

Hjälper ni mig att välja elektriker?

Nej, Elektriker.se är en oberoende marknadsplats. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och elektrikerna.

Däremot är Elektriker.se en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med elektriker som är genuint intresserade av att hjälpa dig med ditt projekt. Jämför dem och gör ditt val.

Läs även: 6 tips för dig som ska anlita elektriker


Integritetsfrågor


Kan jag få offerter utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade elektriker. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden och offerter. Det är många faktorer som påverkar kostnaden för elektrikertjänster, så det går inte att få offerter baserat på till exempel endast postnummer. Därför behöver elektrikerna dina kontaktuppgifter.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut intresserade elektriker. Dessutom gör det processen mellan dig och elektrikerna enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Elektriker.se kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig offerter inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas vidare.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart kan du mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min mejl? Lägger ni till mig på en mejllista?

Vi har inga mejllistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via mejl. Givetvis delar vi heller inte din mejladress med någon annan.

Det enda mejl du kommer att få från oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra från oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inkorg. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Elektriker.se betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inkorg kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inkorg. Läs hur du gör här.


Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så återkommer vi med svar.

check icon

Spara tid.

Slösa inte tid på att själv jaga efter elektriker.
Bli kontaktad av seriösa elfirmor som vill ha jobbet.

check icon

Spara pengar.

Undvik att betala för mycket.
Låt elektrikerna konkurrera om dig.

check icon

Alltid gratis.

Tjänsten är helt kostnadsfri.
Du förbinder dig inte till något.

Få flera offerter nu