Jämför offerter på att byta termostat

Byta termostat – hitta elektriker nära dig

Att boka in ett byte av din termostat är ett enkelt sätt att få ökad komfort och minskade energikostnader. Med Elektriker.se kan du jämföra erbjudanden från elektriker och undvika att betala för mycket.

Ett hem som är lagom varmt hela tiden – känns det främmande? Faktum är att många hemmiljöer styrs av termostater som borde gått i pension för länge sedan.

Sänk dina uppvärmningskostnader genom att byta termostat

Oavsett vilken slags uppvärmning du har där hemma, är det avgörande att termostaterna fungerar väl. Förutom att du kommer att frysa och svettas allt mer sällan, kan ett termostatbyte hjälpa dig att spara många tusentals kronor per år. Med andra ord är det en uppgradering av ditt hem som snabbt betalar av sig själv.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 elfirmor som byter termostater. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den elektriker du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala elektriker

Alla elfirmor som är anslutna till Elektriker.se är auktoriserade hos Elsäkerhetsverket, så du kan känna dig trygg med att du endast blir kontaktad av seriösa elektriker.

Vad gör det för skillnad att byta termostat?

Det största problemet hos ineffektiva termostater är att de är mindre känsliga i sin temperaturmätning. Det betyder att temperaturen måste stiga eller sjunka flera grader innan termostaten slår av eller på värmen. Och den typen av kraftiga svängningar syns på elräkningen.

I värsta fall har du termostater som inte ens är självreglerande utifrån den omgivande temperaturen, utan som du själv måste vrida upp och ner. De är billiga att köpa, men dyra i längden eftersom det är omöjligt att konstant gå och manuellt anpassa uppvärmningen.

Smarta termostater ger dig större kontroll – men sköter sig själva

Idag finns det smarta termostater som du kan styra från mobilen. En energisparande funktion är att kunna schemalägga när du vill ha hemmet uppvärmt – till exempel kan du välja att värmen ska sänkas kl. 7 när du går till jobbet och värmas upp tills att du kommer hem kl. 17.

Genom att byta till en smart termostat kan du också styra temperaturen var du än är. Om du glömt sänka temperaturen när du åker på semester är det bara att fixa det i mobilen. Och om du har ett lantställe är det riktigt bekvämt att kunna starta uppvärmningen redan innan du är framme.

Få offerter på byte av termostater