Jämför offerter på att installera strömbrytare

Installera strömbrytare – hitta elektriker nära dig

För att installera strömbrytare behöver du anlita en elektriker. Se till att jämföra flera offerter för att inte behöva betala för mycket.

När du ska välja elektriker är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och hitta ett bra pris.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 elfirmor som kan installera strömbrytare hos dig. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den elektriker du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala elektriker

Alla elfirmor som är anslutna till Elektriker.se är auktoriserade hos Elsäkerhetsverket, så du kan känna dig trygg med att du endast blir kontaktad av seriösa elektriker.

Får jag installera strömbrytare själv?

Nej, att installera strömbrytare själv är olagligt.

Att installera en ny strömbrytare innebär en förändring av hemmets fasta elinstallationer, vilket alltid kräver en auktoriserad elinstallatör.

I vissa fall är det däremot okej att byta befintliga strömbrytare. Det gäller om strömbrytaren är av samma typ, inte är högre än 16A, och har sin egen kapsling eller dosa. Och självklart ska du känna dig säker på att du vet vad du gör.

Om något däremot skulle gå fel och du inte kan bevisa att installationen är fackmannamässig, kan det bli svårt att få ersättning från ditt försäkringsbolag. I värsta fall drabbas ditt hem av en elbrand och du står utan ersättning från hemförsäkringen. Därför är det viktigt att ta hjälp av auktoriserade elektriker om du är det minsta osäker på hur arbetet ska utföras.