Jämför offerter på att byta strömbrytare

Byta strömbrytare – hitta elektriker nära dig

Att byta strömbrytare är något som en elektriker oftast kan fixa snabbt. Därför är det en tjänst som ska vara rätt billig att köpa. Med Elektriker.se kan du jämföra offerter för att spara både tid och pengar.

Kanske har du någon trasig strömbrytare där hemma? Eller har dina gamla strömbrytare hunnit bli gula med åren? Ett enkelt sätt att få inredningen att se fräschare ut är med nya snygga strömbrytare som pryder väggarna.

Få erbjudanden på byte av strömbrytare

När du ska välja elektriker är det smart att ta in flera offerter. Då kan du jämföra de olika erbjudandena mot varandra och hitta ett bra pris.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du behöver hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 elfirmor som kan byta strömbrytare hemma hos dig. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj firma. Välj den elektriker du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter från lokala elektriker

Alla elfirmor som är anslutna till Elektriker.se är auktoriserade hos Elsäkerhetsverket, så du kan känna dig trygg med att du endast blir kontaktad av seriösa elektriker.

Får jag byta strömbrytare själv?

 

Det beror på.

I vissa fall är det okej att byta befintliga strömbrytare själv. Det gäller om strömbrytaren är av samma typ, inte är högre än 16A, och har sin egen kapsling eller dosa. Så att exempelvis byta ut en strömbrytare till dimmer själv är inte lagligt.

Och självklart ska du känna dig säker på att du vet vad du gör.

Om något däremot skulle gå fel och du inte kan bevisa att installationen är fackmannamässig, kan det bli svårt att få ersättning från ditt försäkringsbolag. I värsta fall drabbas ditt hem av en elbrand och du står utan ersättning från hemförsäkringen. Därför är det viktigt att ta hjälp av auktoriserade elektriker om du är det minsta osäker på hur arbetet ska utföras.